Käyttämäsi selain on vanhentunut. Suosittelemme, että päivität selaimesi ensin uusimpaan mahdolliseen versioon.

Tulevat tapahtumat

 

Kyläyhdistyksen vuosikokous 19.4.2023

 Kuona-Väliojan tiedotteet

Kyläyhdistyksellä vuokrattavana kahvi -ja ruokakalustot, kahvinkeitin (8 litraa), 2 jääkaappia, pakastin sekä juhlateltta (4x6m)

Hinnat: koko kalusto 20€, osa kalustoa 10€, kahvinkeitin 10€, jääkaappi 10€, pakastin 10€, juhlateltta 50€


Kuonalla myynnissä ja vuokrattavana omakotitaloja. Tutustu tästä 


Kuona - Väliojan kyläyhdistys jatkaa vauvarahan (100€) maksamista!


Emmanpuisto on Kuona - Väliojan uusi asuinalue. Alueelle on valmistunut kolme uutta omakotitaloa. Alueella on vielä vapaana kaksi omakotitalotonttia.

Kylän & toiminnan esittely - aktiivista yhteisöllisyyttä!

Kylällä toimii aktiivinen kyläyhdistys (perustettu 1982), joka rekisteröitiin vuonna 2008. Kylällä on ollut ja on edelleen vireää talkootoimintaa.

Yhdistyksen tavoitteena on edistää asumista ja viihtyisyyttä, sekä järjestää tapahtumia Kuonan kylällä. Toivotamme kaikki kyläläiset tervetulleiksi mukaan toiminnan kehittämiseen!

Kyläläiset tekivät itse mm. hiihtoladun ja pesäpallokentän 1980 luvun puolivälissä ja 1988 oli vuorossa bussipysäkin ja katuvalojen laitto Väliojan koululle. Samaisena vuonna tehtiin talkoilla venevalkama ja Kuonan suositut uistelukilpailut pyörähtivät käyntiin ja jatkuivat aina vuoteen 2017 asti. Uimamonttu tehtiin 1989 ja samana vuonna vietettiin viralliset avajaiset. Kuonanmonttua on kunnostettu useaan otteeseen vuosien kuluessa. Sinne on rakennettu beach volley -kenttä ja rakenteilla on myös frisbeegolf -rata.

Vuodesta 1990 on kyläyhdistys lahjoittanut ekaluokkalaisille pyöräilykypärät. Koululle on rakennettu talkoilla paikoitusalue, sekä pihaa ja koulurakennusta on kunnostettu aktiivisten kyläläisten toimesta. Kyläyhdistys lahjoittaa myös jokaiselle kylälle syntyvälle lapselle 100 euroa. Kyläyhdistyksellä on vuokrattavana kahvi/ruokailukalusto isolla kahvikeittimellä erilaisiin tilaisuuksiin!

 

 

Kylän tapahtumia ja toimintaa

  • Puhtojen väliset hiihtokilpailut, nuorten kyläcupit sekä yritysten ja kylien väliset hiihtokilpailut.
  • Kun lumet tulevat maahan, lauletaan kauneimpia joululauluja.
  • Keväällä suosittu pääsiäiskokko ja teidenvarsien siivoustalkoot.
  • Kesällä Nokkoudenjärven ympäripyöräily sekä tikanheiton kaupunginmestaruuskisat
  • Hirvipeijaiset joka toinen vuosi Väliojan koululla.
  • Väliojan koululla pyörii 4h-kerho, seurakunnan päiväkerho, koulun sekakerho, liikuntakerho ja pianopiiri. Lisäksi joka ilta koulun liikuntasalissa on mm. sulkapalloilijoita ja lentopalloilijoita.
  • Talvella koulun kaukalossa pelataan jääkiekkoa ja kesällä kenttä on jalkapalloilijoiden suuressa suosiossa.

 

Kuonan kyläkirja

 

 

 

 

 

 

 

 

Kylähistoriapiiri aloitti vuonna 2004 kyläkirjan teon. Kuonalta kuuhun ja takaisin kirja valmistui monen vuoden uurastuksen jälkeen vuonna 2010. Kylähistoriapiirin vetäjänä toimi Aila Myllylahti. Kirjaa on myynnissä Maaselkälehden toimistossa hintaan 40e.