Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Tulevat tapahtumat

 

Nuorten kylä-cup hiihdot Nokkouden koululla keskiviikkona 28.2.2024 klo 18.30. Varapäivä to 29.2.2024. Pakkasraja -15. Kisakioski paikalla!


Kokoperheen kuutamohiihto perjantaina 1.3.2024 klo 18-20. Lähtö Väliojan koululta tai reitin varrelta. Hiihdetään omaa tahtia reitistöä pitkin Järvitörmän laavulle, jossa mehu- ja kahvitarjoilu. Nuotiossa on koko illan tulet, joten ota omat makkarat mukaan!


Puhtojen väliset viestihiihdot Nokkouden koululla perjantaina 15.3.2024 klo 19.00. HUOM! Ennakkoon ilmoittautuminen. Kisojen järjestämiseen vaaditaan vähintään 4 joukkuetta. Kisakioski paikalla! 


Kylienväliset viestihiihdot Nokkouden koululla perjantaina 22.3.2024 klo 18.30. Kisakioski paikalla!


Pääsiäiskokko lauantaina 30.3.2024 klo 19.00 


Kyläyhdistyksen vuosikokous tiistaina 16.4.2024 klo 19.00


Vapputapahtuma keskiviikkona 1.5.2024


 

 

 

 Kuona-Väliojan tiedotteet

Kyläyhdistyksellä vuokrattavana kahvi -ja ruokakalustot, kahvinkeitin (8 litraa), 2 jääkaappia, pakastin sekä juhlateltta (4x6m)

Hinnat: koko kalusto 20€, osa kalustoa 10€, kahvinkeitin 10€, jääkaappi 10€, pakastin 10€, juhlateltta 50€


Kuonalla myynnissä ja vuokrattavana omakotitaloja. Tutustu tästä 


Emmanpuisto on Kuona - Väliojan uusi asuinalue. Alueelle on valmistunut kolme uutta omakotitaloa. Alueella on vielä vapaana kaksi omakotitalotonttia.

 Harrastusmahdollisuudet

Väliojan kyläkoulun tilat

Väliojan toimiva kyläkoulu on turvallinen ja viihtyisä oppimisympäristö lapsille. Kyläläisille koulu tarjoaa paljon harrastemahdollisuuksia. Lue lisää.

 

      Nokkouden koulun hiihtolatu

 

Lakkautetun Nokkouden koulun ympäristössä on reilusti hyväkuntoista, valaistua hiihtolatua, joka on kaikkien käytettävissä.

 

 

Nokkouden hiihtoladulla järjestetään vuosittain useita suosittuja hiihtokilpailuja kyläyhdistyksen toimesta. Yllä kuva kylienvälisistä hiihtokisoista.

 

     Kuonan uimamonttu - turvallinen uimaranta

Kesähelteillä Kuonan uimamonttu on ahkerassa käytössä. Montun vesi on Haapajärven uimarantojen puhtaimmasta päästä.

Ranta syvenee tasaisesti ja on matala pitkältä matkalta. Rannalla on siten turvallista käydä uimassa myös perheen pienimpien kanssa. Montulla on miesten ja naisten pukeutumiskoppi, makkaranpaistopaikka sekä uimalaituri. Lisäksi siellä on beach volley- kenttä ja rakenteilla frisbeegolfrata, jotka kokoavat nuoret iltaisin suosittujen pelien äärelle.

 

Kuonanjärvelle kalastamaan

Kuonanjärvi tarjoaa hyvät mahdollisuudet kalastusharrastukselle, olitpa sitten satunnainen mato-onkija tai omistautuneempi verkonkutoja! 

 

Honkapirtin pesäpallokenttä

 

Honkapirtin pesäpallokenttä on kyläläisten vapaassa käytössä. Kentällä on pelattu esimerkiksi nuorten pesäpalloleirien otteluja. Yllä olevassa kuvassa Kuonan voittoisa pesispuulakijoukkue 1989.

 

        Hyvät metsästysmaat

Kuonalla on noin 12000 hehtaaria loistavia metsästymaita. Tutustu kylällä toimivan metsästysseuran  kotisivuihin.

 

Moottorikelkkareitti

Kuonan halki kulkee moottorikelkkareitti Haapajärveltä Pyhäsalmeen.