Käyttämäsi selain on vanhentunut. Suosittelemme, että päivität selaimesi ensin uusimpaan mahdolliseen versioon.


Kuona-Väliojan tiedotteet

23.7.2018

Kioski auki Väliojan koululla ja Honkapirtin kentällä pesisleirin ajan!

 

31.1.2018

Kuona-Väliojan kyläyhdistys jatkaa vauvarahan (100€) maksamista!

 

31.8.2017

Kuonalla Puronperällä vuokrattavana pieni omakotitalo n. 100m2.

Lisätietoja numerosta: 044 317 8030.

 

 Rakentaja -messujen kuvia Muut kuvat -kansiossa.

 

31.8.2017

Tulossa valtakunnallinen pohjois-pohjanmaan Kyläjuhla Kuusaalla Eurolassa 23.9.2017.

Mukana myös Kuona-Väliojan kyläyhdistys.

Tervetuloa!

 

6.7.2016

Kyläyhdistyksellä vuokrattavana kahvi-ja ruokakalustot, sekä 8 litran kahvinkeitin. Hinnat: koko kalusto 20€, osa kalustoa 10€  ja kahvinkeitin 10€.

 

27.4.2016

Kuona-Väliojan nettisivut uudistuivat. Muutoksen myötä sivuston ilme ja sisältö muuttuivat hieman aiemmasta. Tervetuloa uusituille sivuillemme!

 

25.4.2016

Touhukoulu -hanke on edennyt suunnitelmien mukaisesti! Uusi kaukalo on ollut kovassa käytössä ja leikkikenttä on valmistumassa.

Katso kuvia hankkeesta tästä.

 

25.4.2016

Emmanpuisto on Kuona-Väliojan uusi asuinalue. Alueella on seitsemän omakotitalotonttia ja lisäksi kaksi omakotitaloa. Tontit on lohkottu valmiiksi ja alueelle on valmistumassa kaksi uutta omakotitaloa.

Lue lisää aiheesta

Kylän & toiminnan esittely - aktiivista yhteisöllisyyttä!

Kylällä toimii aktiivinen kyläyhdistys (perustettu 1982), joka rekisteröitiin vuonna 2008. Kylällä on ollut ja on edelleen vireää talkootoimintaa.

Yhdistyksen tavoitteena on edistää asumista ja viihtyisyyttä, sekä järjestää tapahtumia Kuonan kylällä. Toivotamme kaikki kyläläiset tervetulleiksi mukaan toiminnan kehittämiseen!

Kyläläiset tekivät itse mm. hiihtoladun ja pesäpallokentän 1980 luvun puolivälissä ja 1988 oli vuorossa bussipysäkin ja katuvalojen laitto Väliojan koululle. Samaisena vuonna tehtiin talkoilla venevalkama ja Kuonan suositut uistelukilpailut pyörähtivät käyntiin jatkuen edelleen. Uimamonttu tehtiin 1989 ja samana vuonna vietettiin viralliset avajaiset. Kuonanmonttua on kunnostettu useaan otteeseen vuosien kuluessa. Sinne on rakennettu beach volley -kenttä ja rakenteilla on myös frisbeegolf -rata.

Vuodesta 1990 on kyläyhdistys lahjoittanut ekaluokkalaisille pyöräilykypärät. Koululle on rakennettu talkoilla paikoitusalue, sekä pihaa ja koulurakennusta on kunnostettu aktiivisten kyläläisten toimesta. Kyläyhdistys lahjoittaa myös jokaiselle kylälle syntyvälle lapselle 100 euroa. Kyläyhdistyksellä on vuokrattavana kahvi/ruokailukalusto isolla kahvikeittimellä erilaisiin tilaisuuksiin!

 

Maaseudun kaunis luonto

 

Kylän tapahtumia ja toimintaa

  • Puhtojen väliset hiihtokilpailut, nuorten kyläcupit sekä yritysten ja kylien väliset hiihtokilpailut.
  • Kun lumet tulevat maahan, lauletaan kauneimpia joululauluja.
  • Keväällä suosittu pääsiäiskokko ja teidenvarsien siivoustalkoot.
  • Kesällä järjestetään kalastuskilpailut Kuonan järvellä.
  • Hirvipeijaiset joka toinen vuosi Väliojan koululla.
  • Väliojan koululla pyörii 4h-kerho, seurakunnan päiväkerho, koulun sekakerho, liikuntakerho ja pianopiiri. Lisäksi joka ilta koulun liikuntasalissa on mm. sulkapalloilijoita ja lentopalloilijoita.
  • Talvella koulun kaukalossa pelataan jääkiekkoa ja kesällä kenttä on jalkapalloilijoiden suuressa suosiossa.

 

Kuonan kyläkirja

kylähistoriapiirit

Kylähistoriapiiri (yllä) aloitti vuonna 2004 kyläkirjan teon. Kuonalta kuuhun ja takaisin kirja valmistui monen vuoden uurastuksen jälkeen vuonna 2010. Kylähistoriapiirin vetäjänä toimi Aila Myllylahti. Kirjaa on myynnissä Maaselkälehden toimistossa hintaan 40e.

 

 

Nähtävyyksiä

 

Ateljee Heinonen

ateljee Erkki Sakari HeinonenTaidemaalari ja graafikko Erkki Sakari Heinosen (8.6.1933 - 20.5.2010) ateljee. Lisätiedot wikipediassa.